Blog

10 krokov k perfektnej svadobnej výzdobe

  • 09.04.2018
  • Napísal: admin

Dátum je jasný a svadobné prípravy sa pomaly rozbiehajú. Jednou z vecí, ktoré si žiadajú veľa práce je určite výzdoba priestorov, kde sa bude hostina odohrávať.  My ti radi pomôžeme s tým, kde začať a ako postupovať pri plánovaní svadobnej výzdoby.

Výber priestorov

Pri výbere svadobnej výzdoby je veľmi dôležitou súčasťou voľba priestorov. Ak chcete, aby Vaša výzdoba čo najviac vynikla, je potrebné vybrať neutrálne priestory, bez výrazných farieb a iných prvkov. Dnes je tiež veľmi populárnou voľbou svadba pod holým nebom. Je veľmi zaujímavá, ale vždy je potrebné mať zadné dvierka, lebo počasie môže celé plány zrušiť.

Správna farebnosť

Výber miestnosti a farby svadobnej výzdoby ide ruka v ruke. Ak ste si už vybrali miestnosť, je veľmi potrebné rešpektovať jej štýl, farebnosť a tomu prispôsobiť výzdobu. V prípade, ak presne viete aká farba bude dominovať vášmu veľkému dňu, je potrebné nájsť vhodnú miestnosť, kde bude v harmónii štýl miestnosti a farebnosť vášho svadobného dňa.

Zdroj: Shelley Catering
Zdroj: Shelley Catering

V jednoduchosti je krása

Pri farebných kombináciách sa riaďte pravidlom, ktoré dodržiavajú aj dizajnéri – pre skvelý výsledok používať maximálne 2 – 3 farby, ktoré spolu dokonale ladia. Kombinácia veľkého množstva farieb je povolená len  v prípade, že ste si zvolili jednoduchú bielu, krémovú výzdobu s dominantou farebných kvetín. Tie skvelo vyniknú v malých kyticiach na stoloch, ale aj v spojení vysokých váz a svietnikov. Skvelou voľbou je aj kombinácia rôznych odtieňov tej istej farby.

Zdroj: Shelley Catering

Tradičná vs. tematická svadba

Motív svadby rozhodne nielen o celkovej svadobnej výzdobe, ale aj množstve detailov. Je len na vás, či túžite po malej alebo veľkej svadbe, či sa bude odohrávať vnútri alebo vonku. Či pôjde o modernú, klasickú svadbu alebo svadbu v štýle superhrdinov (áno, aj to dnes letí). Veľmi populárny je aj vintage štýl, kde naviac môžete ušetriť pri výzdobe a využiť staré veci z povaly.

Nemixujte rôzne štýly

Nech už si vyberiete tradičnú alebo tematickú svadbu, hlavne sa držte vybraného štýlu a farebnosti. Nemixujte. Nekupujte jednotlivé kúsky, ktoré spolu neladia, nech sa vám už akokoľvek veľmi páčia.  Ak túžite po jednoduchej svadobnej výzdobe, použite jemné farby a materiály, lúčne kvety a všetko dokombinujte drevom a materiálmi ako ľan, či vrecovina. Ak túžite po luxusnej svadbe, stavte na krištáľové vázy, satén, striebornú či zlatú farbu, ruže alebo ľalie. Pri výbere vždy myslite na to, že všetko musí spolu tvoriť harmonický celok.

Zdroj: Shelley Catering
Zdroj: Shelley Catering

Všetko má svoje miesto

Keď ste si už vybrali štýl a farbu svadobnej výzdoby, prestavte si konkrétne, kam čo pôjde. Vďaka tomu ľahko zistíte, koľko jednotlivých častí výzdoby potrebujete. Pripravíte si zoznam a váš finančný rozpočet sa určite nenavýši.

Od elegancie po zábavu

Miestnosť nie je príliš veľká a vy túžite po okrúhlych stoloch, a tak neostáva veľa tanečného priestoru. Je to v poriadku, ak viete, že vaša rodina nie je práve tanečná. Ale ak je to samý parketový lev, tak určite myslite aj na praktickosť. Vaši hostia sa s vami chcú aj dobre zabaviť, tak v tomto prípade zvoľte radšej klasické dlhé stoly.

Rozžiarte miestnosť farebným osvetlením

Ak chcete pozdvihnúť výzdobu na vyššiu úroveň, doplňte ju dekoratívnym osvetlením. Vytvoríte jedinečnú a veľkolepú atmosféru, ktorá očarí všetkých vašich hostí. Navyše, šibalsky zakryje všetky nedostatky svadobnej sály. Pre viac informácii klikaj sem.

Zdroj: Michal Wurll
Zdroj: Michal Wurll

Inšpirujte sa hotovými výzdobami

V našej galérii nájdete množstvo svadobných výzdob, ktoré sme zhotovili pre našich klientov. Od celkového dojmu si na fotkách môžete prezrieť aj jednotlivé detaily svadobnej výzdoby. Viac inšpirácii nájdete aj na našej fb stránke, či instagrame.

Nechajte si poradiť

Každá milujeme iné farby, kvety, materiály, štýl alebo motívy. Vďaka tomu je aj každá svadobná výzdoba originálna a jedinečná. Shelley Catering výzdobu pripraví presne podľa vašich požiadaviek. Ak nemáte konkrétnu predstavu, radi vám poradíme.